4 geheime redenen waarom banken weer megawinsten maken

Vraag je je ooit af waarom alle grote banken in Wall Street weer miljardenwinst maken? Vraag je je ook wel eens af waarom banken zoveel macht hebben in de politiek? In 2009 zaten de banken in een groot financieel dilemma waar het zo erg was dat veel banken het risico liepen failliet te gaan. Banken moesten ook om geldelijke aalmoezen vragen voor de overheid, zodat ze konden overleven. Maar waarom beginnen de banken nu in een paar maanden tijd weer erg winstgevend en krachtig te worden?

Hier zijn 4 geheime redenen waarom banken weer megawinsten maken.

1. Banken hebben krachtige lobbyisten in dienst

Alle grote banken in Wall Street hebben lobbyisten in de arm genomen om invloed te krijgen op politici om wetgeving te voorkomen die bankveranderingen die de winst beïnvloeden, in de weg staat. Ook hebben ze invloed op politici waar het banken makkelijker maakt om meer winst te maken, zoals minder belastingen.

2. Banken hebben slimme en intelligente mensen in dienst

Met de hoeveelheid geld die banken verdienen, is het gemakkelijk om slimme en intelligente mensen in dienst te nemen. Met bankmedewerkers die slim en intelligent zijn, zijn ze in staat om de bank uit een slechte situatie te halen door slimme strategische beslissingen te nemen. Als ze minder intelligente mensen in dienst zouden nemen, zal het voor de banken heel moeilijk zijn om uit hun financiële problemen te komen.

3. Banken controleren de geldstroom

Of je het nu leuk vindt of niet, banken beheersen de geldstroom naar bedrijven en naar de economie. Banken slaan geld op, lenen uit en geven geld omdat de bank is waar het geld is. Vandaar dat dat de reden is waarom ze de geldstroom beheersen. Als ze de geldstroom naar bedrijven en mensen stoppen, zal de wereldeconomie tot stilstand komen en instorten.

Omdat de banken de geldstroom beheersen, kunnen ze de geldstroom weer voor zichzelf herstellen. Ze kunnen dit doen door meer contant geld bij te drukken of door hun eigen waarde of aandelen van hun eigen bedrijven kunstmatig te verhogen. Daarom kunnen ze hun eigen rijkdom kunstmatig vergroten omdat ze de geldstroom beheersen.

4. Financiële instellingen en bedrijven hebben banken nodig om geld te lenen

Als we geen banken hadden, kan niemand leningen krijgen voor hun bedrijven en huizen. De enige manier waarop een gewoon persoon een lening kan krijgen, is via een bank. Elke dag moet een persoon of bedrijf een lening krijgen voor een persoon of bedrijf om te krijgen wat ze willen. Daarom zullen banken altijd klanten hebben die leningen nodig hebben en dus nog steeds winst kunnen maken met deze leningen.