4 dingen om te overwegen bij het herfinancieren van uw studieleningen

Denk je erover om een ​​studielening aan te vragen? Als dat het geval is, moet er een promesse worden ondertekend. In principe is dit een contract. Op de vervaldag moet u de lening samen met het bedrag aan rente betalen op basis van de voorwaarden. Vaak denken studenten niet veel na voordat ze de voorwaarden van de promesse accepteren. Als je een lening hebt gekregen maar het moeilijk vindt om deze terug te betalen, kun je je studielening herfinancieren. Zorg er echter voor dat u 4 belangrijke dingen in overweging neemt voordat u doorgaat en het herfinanciert.

Geen financiering van de federale overheid

Onthoud: het is het congres dat beslist over de rentevoet voor de federale studieleningen. Bovendien worden de rentetarieven vastgesteld op basis van de wet, ongeacht hoe goed uw kredietwaardigheid is. Als u een lagere kredietscore heeft, zal de rente hoger zijn en vice versa.

Het is mogelijk om een ​​onderhandse lening te gebruiken om een ​​studielening te herfinancieren. Houd er echter rekening mee dat hetzelfde niet waar kan zijn over het herfinancieren van een federale lening in een andere federale lening.

Ken het verschil tussen herfinanciering en consolidatie

Sommige kredietnemers zijn van mening dat de consolidatie van hun leningen een goede manier is om de rente te verlagen, net als bij herfinanciering. Dit is een veel voorkomende verwarring omdat de opties vrij gelijkaardig zijn. U krijgt een nieuwe lening met nieuwe voorwaarden ter vervanging van een eerder afgesloten lening. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat u uw rentetarief niet kunt verlagen door een federale lening te consolideren.

U kunt echter genieten van enkele voordelen met consolidatie. U bent bijvoorbeeld vrij om te kiezen voor een dienst die u bevalt. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor andere vergevings- en aflossingsopties.

Herfinanciering en uw leningsvoorwaarden

Denk eraan: bij herfinanciering worden de voorwaarden van uw lening gewijzigd. Uw rentetarief kan bijvoorbeeld dalen op basis van uw medeondertekenaar of kredietwaardigheid. De verlaging van de rente is het belangrijkste dat studenten verleidt.

Zoals eerder gezegd, zal de nieuwe lening nieuwe voorwaarden bevatten. Dit betekent dat de rentevoet kan stijgen.

Als u het moeilijk vindt om uw lening terug te betalen, kan de bescherming van federale studentenleningen u helpen. U kunt bijvoorbeeld aflossingsplannen proberen die de betalingen verminderen.

Andere methodes

U kunt andere manieren gebruiken om de rente te verlagen. Bovendien, als u federale studieleningen wilt krijgen, kunt u andere opties gebruiken om uw rentetarief te verlagen. Daarom is het een goed idee om ze een kans te geven. Sommige dienstverleners kunnen ervoor kiezen om de rentevoet te verlagen, op voorwaarde dat u zich registreert voor automatische betalingen.

U kunt er ook voor kiezen om elke maand een extra bedrag te betalen. Wat de vooruitbetaling betreft, hebben federale studieleningen geen boete. Als u sneller terugbetaalt, daalt uw totale rente.

Dus als je je federale studielening gaat herfinancieren, raden we je aan deze 4 dingen in overweging te nemen. Ze helpen je gemakkelijker door het proces heen te komen. Hoop dat dit zal helpen.