3 manieren om de terugbetaling van zakelijke leningen te versterken

Gefeliciteerd!!! Na veel tijd, papierwerk en due diligence konden u (en uw team) een zakelijke lening krijgen om het bedrijf te laten groeien. Wat nu? Nadat de opbrengst van de lening op uw bankrekening is gestort, wat moet uw volgende gedachte zijn dan het geld uitgeven? Eerlijk gezegd wordt er niet veel nagedacht over het voor de hand liggende: hoe zal deze terugbetaling van de lening het bedrijf beïnvloeden? Ik zou willen voorstellen dat hier tijdens de goedkeuringsfasen vóór de lening enige aandacht aan wordt besteed, maar wanneer het geld is vrijgegeven en uitgegeven, wordt er weinig of geen zorgen gemaakt over de terugbetaling totdat het een probleem wordt. Mijn wens in dit artikel is om u uit te rusten met 3 manieren om de terugbetaling van de zakelijke lening te versterken, zodat het geen probleem wordt voor u of uw bedrijf.

Nummer één: heb een duidelijk begrip van de leningvoorwaarden

Geld heeft de neiging ons te verblinden voor gezond verstand, vooral als we het nodig hebben. Ondernemers zijn niet anders. De pure opwinding en het gevoel van voldoening bij het verkrijgen van het broodnodige kapitaal kan de concessies die men doet om het te krijgen, overschaduwen. In plaats van volledig gefascineerd te raken door het “Ja” of “Geen antwoord, moet u ervoor zorgen dat de leenvoorwaarden acceptabel zijn voor u en uw bedrijf. Ga niet akkoord met iets dat u niet kunt uitvoeren en/of bereiken boven de overeengekomen op de looptijd van de lening.

Nummer twee: cashflow op korte termijn van projecten

Ja, ik weet het, wiskunde. Soms bezorgt de vermelding van het woord de meeste mensen een maagklachten. Als dat het geval is, neem dan wat Pepto-Bismol en ga aan de slag. Je zult je gelukssterren bedanken die je hebt gedaan. Ik beveel hier geen volledige, uitgebreide cashflowanalyse aan, maar ik stel voor dat u een realistische analyse maakt van hoe de lening de inkomende en uitgaande contanten beïnvloedt in termen van terugbetaling. Op basis van de voorwaarden, wat is de frequentie en het bedrag van de terugbetaling? Houd er rekening mee dat u dit aflossingsbedrag moet optellen bij de vaste overheadkosten in plaats van bij de variabele kosten.

Nummer drie: plan het ergste en heb een plan B en C

Het leven is organisch en hoe nauwkeurig we ook plannen, er lijkt altijd een curvebal te zijn. Bij het terugbetalen van een zakelijke lening is dat niet anders. Ja, tijdens de due diligence-fase voorafgaand aan de goedkeuring is er een wederzijds overeengekomen terugbetalingsstructuur die meer dan waarschijnlijk zekerheden omvat (reële en/of persoonlijke eigendommen), maar het leven gebeurt en het plan kan van de baan raken. Wat is de remedie hiervoor? Zorg altijd voor een plan b, en nog beter als je een plan c hebt. Wat bedoel ik? Welnu, als de eerste optie voor terugbetaling ongeldig wordt, moet u een andere cashflowbron hebben voor terugbetaling via inkomsten, verkoop van activa of een infusie van geïnvesteerd kapitaal.

Denk er tot slot aan om vooruit te denken wanneer u wordt goedgekeurd voor een zakelijke lening en goed na te denken over de impact van aflossing op de zakelijke cashflow. Het laatste dat u wilt doen, is er niet aan denken, want uiteindelijk moeten zakelijke leningen volledig met rente worden terugbetaald OF ANDERS.