3 leningprogramma’s voor kleine bedrijven om uw franchise te financieren

Franchises zijn een eenvoudige en moeiteloze manier om direct in de zakenwereld te springen – om eindelijk je eigen baas te zijn.

Bovendien zijn franchises waarschijnlijk de gemakkelijkste bedrijven om gefinancierd te worden, omdat ze meestal niet veel van het opstartrisico (onbekend risico) met zich meebrengen waar banken en andere zakelijke kredietverstrekkers voor terugdeinzen. Aangezien de meeste franchises sterke merknamen, bewezen winstgevendheid en cashflow-trackrecords hebben en de neiging hebben om goed te presteren op bijna elke locatie (wereldwijd), hebben deze bedrijfsmodellen de neiging om door het leningacceptatieproces te vliegen en van aanvraag naar financiering te gaan in geen tijd. tijd plat.

In feite heeft de Small Business Administration (SBA), in de hoop hun financieringsproces te versnellen en meer franchiseleningen te financieren, een lijst met “SBA-goedgekeurde franchise” opgesteld – een lijst met franchises die de SBA al heeft doorgelicht via hun acceptatieproces .

Volgens Jim D, een voormalig moderator voor de SBA.gov-website;

“SBA-goedgekeurde franchises zijn geselecteerde zakelijke kansen waarvan de overeenkomsten zijn geaccepteerd door de SBA. Als het gaat om het verkrijgen van een door SBA ondersteunde lening, hebben degenen die een goedgekeurde franchise aanvragen het gemakkelijker en sneller. Aanvragers van SBA-goedgekeurde franchises profiteren van een gestroomlijnd beoordelingsproces dat hun leningaanvraag versnelt.Omdat de specifieke franchise vooraf is goedgekeurd, is de leningbeoordeling minder complex en gericht op specifieke aspecten van het bedrijfsplan van dat merk.’

Dus, als de SBA zo van franchises houdt, welke leningprogramma’s bieden ze dan aan?

3 SBA-leningprogramma’s voor franchises

Eerste dingen eerst. De SBA verstrekt niet rechtstreeks leningen aan ondernemers of franchisenemers. U zult dus nog steeds uw leningaanvraag moeten indienen bij een SBA-lenende bank of financiële instelling. Deze originaties weten echter ook dat de SBA houdt van bewezen franchisebedrijven en zijn meer dan bereid om uw aanvraag te beoordelen en te verwerken.

Wanneer u een SBA-lening voor uw franchise zoekt, moet u zich richten op uw specifieke financieringsbehoeften en deze als volgt afstemmen op het leningprogramma van de SBA:

 1. SBA 7 (a) Leningprogramma: Dit is het vlaggenschipprogramma van de SBA dat is ontworpen om bijna alle aspecten van een bedrijf te financieren.

Volgens de SBA kan het 7(a)-leningprogramma worden gebruikt:

 • Om op lange termijn werkkapitaal te verschaffen dat kan worden gebruikt om operationele kosten, crediteuren en/of inventaris te betalen

 • Werkkapitaalbehoeften op korte termijn, inclusief seizoensfinanciering, contractuitvoering, bouwfinanciering en export

 • Doorlopende fondsen op basis van de waarde van bestaande voorraden en vorderingen, onder speciale voorwaarden

 • Om apparatuur, machines, meubels, armaturen, benodigdheden of materialen te kopen

 • Om onroerend goed te kopen, inclusief grond en gebouwen

 • Een nieuw gebouw bouwen of een bestaand gebouw renoveren

 • Om een ​​nieuw bedrijf op te richten of te helpen bij de overname, exploitatie of uitbreiding van een bestaand bedrijf

 • Om bestaande bedrijfsschulden onder bepaalde voorwaarden te herfinancieren

Dit programma heeft een maximaal geleend bedrag van $ 5 miljoen met het gemiddelde, in 2012 – het laatst gepubliceerde cijfer, rond de $ 337.730.

Aangezien de meeste SBA-leningen langere leentermijnen hebben, waardoor maandelijkse betalingen nog betaalbaarder worden, kunnen de looptijden van leningen voor onroerend goed oplopen tot 25 jaar, tot tien jaar voor apparatuur en tot zeven jaar voor werkkapitaal.

Nu wordt aangenomen dat alle SBA-leningen volledig worden gedekt door zakelijke of persoonlijke activa. Hoewel de SBA dit verwacht, zullen ze een lening niet afwijzen uitsluitend op basis van het ontbreken van voldoende onderpand.

Weet ten slotte dat deze leningen vereisen dat de lener 20% of meer als aanbetaling of zijn eigen vermogen in de deal verstrekt. De SBA garandeert dus slechts 80% van het benodigde bedrag.

Zoals u zou moeten kunnen zien, kan dit SBA-programma bijna alle franchisefinancieringsbehoeften dekken, van de aankoop en ontwikkeling van onroerend goed tot zakelijke apparatuur en werkkapitaalbehoeften. Dus als dat is wat u nodig heeft om uw franchise te kopen of te laten groeien, begin dan hier.

 1. CDC/504 leenprogramma: Het 504-leningprogramma is, net als het 7(a)-programma, geweldig voor franchises. Dit programma is echter beperkt tot aankopen van onroerend goed en apparatuur.

Volgens de SBA kan het 504-leningprogramma worden gebruikt voor;

 • De aankoop van grond, inclusief bestaande gebouwen

 • De aankoop van verbeteringen, waaronder egalisering, straatverbeteringen, nutsvoorzieningen, parkeerplaatsen en landschapsarchitectuur

 • Het bouwen van nieuwe voorzieningen of het moderniseren, renoveren of ombouwen van bestaande voorzieningen

Maar het echte voordeel van dit leningprogramma is dat het eigen vermogen of de aanbetaling die van de lener wordt vereist lager is – meestal rond de 10% – en dus minder eigen kosten vereist.

Hoe dit programma werkt. Dit programma is ontworpen om extra bedrijfsgroei en -ontwikkeling binnen gemeenschapsgebieden te vergemakkelijken. Dus wanneer een 504-lening wordt aangevraagd en goedgekeurd, zal een lokale Community Development Corporation (CDC) – het gemeenschapsdeel van de lening – tot 40% van de leningsaanvraag financieren en garanderen, en een lokale SBA-goedgekeurde bank 50% van de lening financieren en garanderen. het leningverzoek verlaat de resterende 10% van de lener. Drie partners die allemaal hetzelfde doel nastreven: het succes van uw franchise op lange termijn.

Dit programma kan tot $ 5 miljoen opleveren voor bedrijven die banen kunnen en zullen creëren in de gemeenschap, tot $ 5 miljoen voor bedrijven die een openbaar voordeel bieden, zoals energiebesparing of alternatieve brandstoffen, evenals bedrijven voor plattelandsontwikkeling, minderheden, vrouwen of veteranen bedrijven, exportbedrijven – om er maar een paar te noemen – dit zijn gestelde doelen waarvan bekend is dat ze algemeen nut hebben en als zodanig wil de SBA deze bedrijven financieren. En tot $ 4 miljoen voor kleine, banen scheppende productiebedrijven.

Ten slotte, om deze leningen en de daaruit voortvloeiende betalingen betaalbaarder te maken – met het oog op het langetermijnsucces van de lener – zal de SBA leentermijnen van 10 en 20 jaar toestaan.

 1. SBA Express-programma: Het SBA Express-programma is als het kleine broertje van het 7(a)-leningprogramma van de SBA met verschillende voordelen en beperkingen.

Ten eerste biedt dit programma een versneld beoordelingsproces. De SBA garandeert zelfs dat uw uitdrukkelijke leningaanvraag binnen 36 uur wordt beantwoord. Maar hoewel u mogelijk een reactie ontvangt, betekent dit niet dat u een goedkeuring krijgt. Het betekent alleen dat u weet dat de SBA uw aanvraag heeft ontvangen en dat zij u op dat moment meestal om aanvullende informatie zullen vragen, maar u weet in ieder geval dat er aan gewerkt wordt.

Ten tweede is het maximale geleende bedrag onder dit programma slechts $ 350.000. Wat tegenwoordig geen enorm bedrag is, maar misschien genoeg om je in de franchise van je dromen te krijgen – vooral in vergelijking met het gemiddelde geleende bedrag van het volledige 7(a)-programma van ongeveer $ 337.730.

Ten derde garandeert de SBA slechts tot 50% van het geleende bedrag – wat betekent dat een groter deel van het risico van de lening terugvalt op de bank of geldschieter. Maar als uw deal sterk genoeg is, kan deze 50%-garantie net het verschil zijn tussen goedkeuring en ontkenning.

Ten slotte bieden deze leningen slechts leentermijnen tot 7 jaar en kunnen ze voor bijna elke zakelijke kapitaalbehoefte worden gebruikt.

Wat is een klein bedrijf?

Om in aanmerking te komen voor een SBA-lening, moet uw franchise voldoen aan de SBA-definitie voor kleine bedrijven van:

 • Wees winstgevend.

 • Tot 500 werknemers hebben – tot 1.500 voor productie.

 • Heb minder dan $ 21 miljoen aan jaarlijkse inkomsten – minder voor bepaalde bedrijven of industrieën.

Waar bijna alle individuele franchiseondernemers bij passen.

Gevolgtrekking

Franchising is een geweldige manier om in de zakenwereld te springen met een bewezen, bekend bedrijfsmodel. Maar zoals bijna alle bedrijven op de planeet, is het financieren van die franchise om het op gang te brengen of te laten groeien nog steeds een moeilijke hindernis om te overwinnen.

Maar, zoals vermeld en hopelijk aangetoond, hebben franchises de neiging om gunstigere goedkeuringspercentages te krijgen bij het gebruik van door de overheid gegarandeerde financieringsprogramma’s zoals deze SBA-leningen. En het is niet alleen dat de SBA dit soort bedrijven in een bemoedigend licht ziet, maar dat geldt ook voor banken en andere zakelijke kredietverstrekkers – die andere partners die nodig zijn om uw SBA-lening goedgekeurd en gefinancierd te krijgen.

Echter, alleen omdat de door u gekozen franchise al dan niet op een door SBA goedgekeurde lijst staat en dat uw leningaanvraag en gebruik van fondsen aan deze criteria voldoen, betekent niet dat u automatisch wordt goedgekeurd. De enige manier om zeker te weten of u en uw franchise worden goedgekeurd, is door een aanvraag in te dienen. En aangezien u moet solliciteren, welke optie u ook kiest, u kunt net zo goed een aanvraag indienen bij een financiële organisatie of zakelijke financier die al met de SBA werkt – het kan uw kansen op het verkrijgen van het kapitaal dat u nodig heeft om uw franchise volledig te realiseren alleen maar verdubbelen dromen.