3 grootste nadelen van slecht krediet

Idealiter houden alle beslissingen die we in het leven nemen een afweging in van zowel de voor- als de nadelen van de mogelijke uitkomsten. De beslissing om een ​​stuk kip te eten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, moet bijvoorbeeld niet alleen worden gebaseerd op de mogelijkheid van een smakelijk diner, maar ook op de mogelijkheid van een minder prettige gastro-intestinale reactie.

Met andere woorden, de meeste dingen in het leven hebben zowel voor- als nadelen, en onze acties zouden – hoewel dat niet altijd is – gebaseerd moeten zijn op de vraag of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Hoewel veel slechte beslissingen kunnen worden genomen als gevolg van het niet in overweging nemen van de nadelen, zijn net zo veel slechte keuzes het gevolg van het niet begrijpen van de nadelen, in plaats van er helemaal geen rekening mee te houden.

De meeste mensen weten dat onverantwoordelijk financieel gedrag u bijvoorbeeld een slechte kredietscore kan geven, maar veel mensen hebben de neiging de vele nadelen van een slechte kredietwaardigheid te onderschatten. Om dingen in perspectief te plaatsen voor uw volgende financiële beslissing, zijn hier drie van de grootste nadelen van slecht krediet.

1. Je hebt een grote kans om afgewezen te worden voor nieuw krediet

In de kern is het hebben van een slecht krediet eigenlijk hetzelfde als rondlopen met een bord met de tekst: “Ik kan niet met schulden omgaan.” Tenminste, dat is hoe de meeste schuldeisers uw slechte kredietgeschiedenis en lage kredietscore gaan interpreteren wanneer u om een ​​kredietlijn komt vragen.

Dat komt omdat kredietverstrekkers uw kredietrapporten en scores gebruiken om uw kredietrisico te bepalen, of hoe waarschijnlijk het is dat u terugbetaalt wat u leent. Dus als u in het verleden betalingen heeft misgelopen of schulden niet hebt betaald, zullen kredietverstrekkers u niet meer geld willen geven en zullen zij uw aanvraag voor een nieuw krediet afwijzen.

Zie het als volgt: als u uw buurman uw grasmaaier in juni leent, maar ze nooit teruggeven, hoe waarschijnlijk is het dan dat u hem uw sneeuwblazer in december leent?

Aangezien de meeste grote banken een vrij lage risicotolerantie hebben, hebben consumenten met een slecht krediet beperkte mogelijkheden om een ​​creditcard of lening te vinden. U zult namelijk lijsten bekijken van subprime-kredietverstrekkers die gespecialiseerd zijn in kredietverstrekkers met een hoog risico – kredietverstrekkers die niet bepaald bekend staan ​​om hun betaalbaarheid of eersteklas beloningen. Dat brengt ons bij het volgende grote nadeel van slecht krediet: de kosten.

2. Schuldeisers, verhuurders en nutsbedrijven brengen u meer in rekening

Het kostte een paar pogingen, maar je hebt eindelijk een subprime-geldschieter gevonden die met je samenwerkt. Geweldig, moeilijk deel voorbij, toch? Mis. Als u niet denkt dat in aanmerking komen voor nieuw krediet het enige grote nadeel is van een slecht krediet, kijk dan eens hoeveel dat krediet u gaat kosten.

Zoals we al zeiden, is uw kredietscore wat kredietverstrekkers gebruiken om uw kredietrisico te bepalen. Aanvragers met een hoog risico lopen het meest kans om hun schuld niet te betalen (niet betalen), dus kredietverstrekkers die willen werken met consumenten met een slecht krediet, moeten een manier vinden om het risico in evenwicht te brengen. Ze doen dit door de rentetarieven te verhogen en extra kosten toe te voegen.

Overweeg bijvoorbeeld een autolening van $ 10.000 die in drie jaar wordt terugbetaald. Aanvrager A, die een geweldige kredietscore van 750 heeft, zal waarschijnlijk een APR van ongeveer 3,5% krijgen, wat betekent dat aanvrager A over de drie jaar ongeveer $ 550 aan rente zal betalen.

Tegelijkertijd moest aanvrager B, die een lage kredietscore van 580 heeft, een subprime-geldschieter gebruiken om een ​​autolening van dezelfde grootte te krijgen. De subprime-geldschieter bracht aanvrager B een JKP van 10% in rekening, wat betekent dat aanvrager B over een periode van drie jaar meer dan $ 1.600 aan rente zal betalen.

Erger nog, het zijn niet alleen kredietverstrekkers en creditcarduitgevers die u meer in rekening brengen voor een slecht krediet. U zult waarschijnlijk te maken krijgen met een kredietcontrole wanneer u een nieuw appartement aanvraagt ​​of wanneer u nutsvoorzieningen installeert op een nieuwe locatie, en een slecht krediet kan ertoe leiden dat er een grotere borg in rekening wordt gebracht dan u anders zou moeten verstrekken.

3. U loopt mogelijk waardevolle financiële kansen mis

Een belangrijk onderdeel van financiën en boekhouding, alternatieve kosten zijn in feite de overweging van wat u misloopt wanneer u een beslissing neemt om iets anders te gaan doen. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om uw laatste $ 5 uit te geven aan een luxe koffie, kunnen de alternatieve kosten de hamburger van $ 5 zijn die u later niet kunt eten.

Als het gaat om uw kredietwaardigheid, staat het hebben van een slecht krediet vol met alternatieve kosten. Neem bijvoorbeeld creditcards. Met slecht krediet zit je vast aan het gebruik van subprime of beveiligde creditcards die waarschijnlijk veel kosten zonder veel te bieden. Als u daarentegen een goed krediet had, zou u mogelijk elk jaar honderden dollars aan creditcardbeloningen en voordelen kunnen verdienen door simpelweg de juiste creditcard te gebruiken.

En het gaat verder dan creditcards. Bestuurders met een goede kredietwaardigheid kunnen dealeraanmoedigingen krijgen bij het winkelen voor een nieuwe auto, en u kunt zelfs verzekeringskortingen verdienen voor een gezond kredietprofiel.

Vergeet niet het extra geld dat u waarschijnlijk moet verstrekken bij het huren van een nieuw appartement. Stel dat u vanwege uw slechte kredietwaardigheid een borg van $ 1.000 moet doen wanneer u gaat verhuizen. Dat geld zou u gemakkelijk dividenden op uw pensioenrekening kunnen opleveren als het niet op de bankrekening van uw huisbaas zou worden verspild.

Laat slecht krediet u niet tegenhouden

Hoewel het onze eigen beslissingen zijn die ons vaak tot een slechte kredietwaardigheid leiden, kiezen maar weinigen van ons er actief voor om onze kredietscores te verlagen. U kunt met een slechte kredietwaardigheid eindigen als gevolg van een reeks schijnbaar kleine beslissingen die worden genomen zonder de gevolgen volledig in overweging te nemen. Hopelijk helpt het kennen van deze drie belangrijkste nadelen van slecht krediet u perspectief bij het nemen van uw volgende financiële beslissing, of deze nu groot of klein is.

Voor consumenten die al worstelen met een slechte kredietwaardigheid, zijn deze nadelen waarschijnlijk dagelijkse overwegingen. Maar het hoeven geen levenslange obstakels te zijn. U kunt in de loop van de tijd een slecht krediet opbouwen door verantwoorde kredietgewoonten toe te passen. U kunt kredietherstel ook gebruiken om eventuele fouten of ongefundeerde accounts te verwijderen die uw score naar beneden halen.

De belangrijkste regel voor het opbouwen van krediet is om altijd, altijd, altijd uw rekeningen op tijd te betalen. Uw betalingsgeschiedenis is tot 35% van uw kredietscore waard, en achterstallige betalingen kunnen ertoe leiden dat u tientallen punten verliest met een enkele fout. U wilt er ook voor zorgen dat u een laag saldo op uw creditcard behoudt en alleen leent wat u zich kunt veroorloven om terug te betalen zoals overeengekomen.

Met tijd en toewijding kan zelfs het slechtste krediet opnieuw worden opgebouwd, waardoor u wordt bevrijd van de vele nadelen van een slecht krediet. Sterker nog, het hebben van veel krediet heeft tal van voordelen die het harde werk de moeite waard maken.