3 dingen die u moet doen als u niet in schulden wilt verdrinken

Uw financiële omstandigheden kunnen veranderen en tenzij u tot aan uw nek in de schulden wilt zitten, moet u uw financieel beheersplan en uw bestedingspatroon veranderen wanneer dat het geval is. Er kunnen veel dingen gebeuren die een negatief effect hebben op uw financiële situatie waar u geen controle over heeft. Bijvoorbeeld; u kunt worden ontslagen van uw baan, of u kunt minder werken, of u (of een familielid) kan ziek worden of gewond raken en niet in staat zijn om te werken.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je net een beetje boven je stand hebt geleefd en dat het tijd is om “de piper te betalen”. Dat gebeurt ook. In ieder geval, wanneer u merkt dat uw maandelijkse uitgaven uw maandinkomen overtreffen, moet u enkele wijzigingen aanbrengen en u moet die wijzigingen zo snel mogelijk doorvoeren om te voorkomen dat uw financiële situatie verslechtert.

Stap #1: Maak de balans op van uw reguliere maandelijkse uitgaven en verminder het vet; eet thuis in plaats van uit eten en eet hamburger in plaats van T-bone steak, neem de bus in plaats van een taxi, vermijd onnodige reizen, maai zelf uw gazon, huur een film in plaats van naar het theater te gaan, enz.

Stap 2: STOP met het gebruik van uw creditcards! Betaal al uw reguliere uitgaven (huur/hypotheek, eten, brandstof, etc.) contant.

Stap 3: Als uw uitgaven na stap 1 en 2 nog steeds uw inkomen overschrijden, overweeg dan een lening voor schuldconsolidatie om uw maandelijkse betalingsverplichtingen te verlagen. Een lening voor schuldconsolidatie en de kredietbegeleiding die meestal gratis wordt aangeboden bij een lening voor schuldconsolidatie, kunnen u helpen uw financiële situatie op orde te krijgen en te houden.