15 fouten die u moet vermijden bij het verkopen van goud en zilver

Tegenwoordig kost goud meer dan $ 1600 per ounce en zilver bijna $ 16 per ounce. Er zijn niet veel ounces zilver voor nodig om in de honderden dollars te komen, en er is niet veel goud nodig om in de duizenden dollars te komen. Maar ik waarschuw je: er is veel “Rook en spiegels” waarmee u te maken krijgt wanneer u uw edele metalen verkoopt, en het is allemaal ontworpen om de Koper en niet de Verkoper.

Als je niet weet hoe het spel wordt gespeeld, als je niet precies weet wat je hebt… voordat je het verkoopt… dan ben je een uitstekende kandidaat om van te profiteren bij de verkoop. Hier zijn slechts een paar dingen die u moet weten, en een paar dingen die u moet bezitten, voordat u probeert uw kostbare metalen schatten te verkopen.

 • Avoirdupois vs. Troy Ounces: Als je het verschil tussen de twee niet begrijpt, en als je niet weet hoe je de ene in de andere moet omzetten, dan zal er waarschijnlijk van je worden geprofiteerd. Avoirdupois Ounces zijn weegschaal- of delicatessenweegschalen. Edelmetalen worden gewogen met behulp van Troy Ounces, die een totaal andere gewichtsmeting zijn. Je kunt maar beter het verschil leren.
 • Ons vs. Pennyweights vs Gram: Elk Troy Ounce bevat 20 Pennyweights (dwt.) of 31,1 gram (G). Sommige kopers gebruiken: gram om waarde te berekenen, terwijl anderen gebruiken Pennyweights. Het zal per winkel verschillen. En als je niet begrijpt hoe deze werken, en als je het een niet in het ander kunt omzetten, zul je op een gegeven moment waarschijnlijk worden misbruikt.
 • Sterling zilveren fijnheid: Je moet de begrijpen Sterling Zilver is altijd 92,5% puur zilver en 7,5% onedel metaal. Nooit meer of minder.
 • Andere zilverfijnheid: U moet begrijpen dat sommige landen een andere zilverstandaard gebruikten dan Sterling, zoals 95%, 90%, 90%, 83,5% of 80%. Elk is anders gemarkeerd en u moet begrijpen hoe u de verschillende markeringen kunt identificeren en van elkaar kunt onderscheiden.
 • Solide versus gewogen sterling: Er is een groot verschil tussen Solide Sterling en Gewogen Sterling. Beide metalen bevatten 92,5% puur zilver, maar Gewogen Sterling bevat een zwaar cement om te voorkomen dat het stuk omvalt. En niemand gaat je betalen voor cement.
 • Niet-zilver zilver: Als je dat denkt Duits Zilver, Alpaca Zilver, of Sheffield Zilver echt zilver zijn, zou je je vergissen. En het kan je wat kosten.
 • Goudfijnheid: Als u het verschil tussen 10k, 14k en 18k goud niet begrijpt, kan het u ook duur komen te staan. Dit is erg basaal en met goud voor $1.600+ per ounce, zou een kleine misrekening u duizenden kunnen kosten.
 • Ander goud: Als u het verschil niet weet tussen Gerold goud, Gouden plaat, Gouden vulling, Goud Vermeil, of Gouden toon… het kan u ook veel geld kosten.
 • Troy Weegschaal: Als u geen weegschaal voor edelmetalen van $ 15 bezit, kunt u niet goed afwegen wat u bezit en weet u niet precies wat u heeft.
 • Testkit voor edelmetaal: Als u geen zuurtestkit van $15 bezit waarmee u de fijnheid van goud en zilver kunt testen en/of bevestigen, dan kunt u niet precies bevestigen wat u wel of niet heeft.
 • Diamanttester: Als u geen $ 15 . bezit Diamanttester, hoe weet je of het een echte diamant of neppasta is? (Heb je ooit het verhaal gehoord van de familie die mama’s diamanten ring van $ 10.000 voor $ 10 verkocht omdat ze dachten dat het kostuumjuwelen waren?).
 • Is de schaal van de koper nauwkeurig? Kunt u bepalen of de schaal van de koper is ingesteld op een maat die voor hen gunstiger is dan voor u?
 • Nep goud en sterling items: Valse Amerikaanse en buitenlandse munten zijn gemaakt om er authentiek uit te zien, maar dat zijn ze niet. En we zien een toenemend aantal nep-sieraden gemarkeerd met “Sterling“, of met nep “10k, 14k, 18k” gouden markeringen. De meeste zijn vervaardigd in China en hier ge├»mporteerd. Kun je het verschil zien?
 • Zijn de edelstenen echt of nep?? Kun jij het verschil zien tussen echte en nep-edelstenen? En de waarde van elk?
 • Kopersreputatie en levensduur: Heeft de Koper ruime ervaring, of is deze recentelijk geopend? Ik zou veel liever te maken hebben met iemand die al heel lang op dezelfde locatie zaken doet. Je blijft niet tientallen jaren in het bedrijfsleven tenzij je mensen eerlijk behandelt.

Onthoud altijd dit: De Verkoper wil altijd zoveel mogelijk, terwijl de Koper wil zo min mogelijk betalen. Als je ergens in het midden eindigt, zit je waarschijnlijk goed. Maar als je de waarde niet begrijpt van wat je bezit… voordat je het verkoopt… je zult waarschijnlijk worden misbruikt. Hulp nodig bij het verkopen Juwelen, munten en/of Sterling Zilver? We kunnen waarschijnlijk helpen. Bel ons op 215-264-4304 als u vragen heeft of onze hulp nodig heeft bij het omzetten van uw schatten in contanten.

WAT IS HET WAARD?: We hielpen een vrouw uit Florida om wat sterlingzilver bestek te verkopen dat ze naar ons had gestuurd. Voordat we het verkochten, belden we haar met ons berekende gewicht en geschatte inruilwaarde. Haar onmiddellijke reactie was dat ons gewicht niet overeenkwam met dat van haar en te licht klonk. Ik stelde haar drie vragen

 • Heeft ze het gewogen op een weegschaal? Ja, dat had ze.

 • Heeft ze het gewogen terwijl de stoffen wikkels die de verschillende stukken beschermden er nog om zaten? Ja, dat had ze.

 • Weegde ze de messen met Sterling-handvat op vol gewicht in plaats van alleen rekening te houden met het gewicht van het holle Sterling-handvat. Ja, dat had ze.

We namen haar gewicht, trokken toen het gewicht van de stoffen wikkel af, en het Sterling-mes weegt, en hebben haar omgerekend Havedupois gewicht naar Troje ons. en raad eens? We waren ter plaatse. En ze was uiteindelijk gelukkig.