12 tips om de meeste waarde uit het Cashflow 101-spel te halen

Robert Kiyosaki’s Cashflow 101-spel is een geweldig leermiddel. De volgende hints zijn samengesteld zodat je het meeste uit het spel kunt halen. Deze tips zijn ook van toepassing op het echte leven, dus houd je hoofd erbij.

1. Speel niet vals. Het doel van het spel Cashflow 101 is dat je het leert, dus als je vals speelt, leer je vals spelen. Waarom illegaal geld verdienen als het zo gemakkelijk legaal kan?

2. Lees de regels. Lees vooral het drie uur durende miljonairstuk op de achterkant van het Cashflow 101-regelboek. Zie ook Robert Kiyosaki’s Hot Tips-pagina die bij het spel wordt geleverd. Ken de juridische kant van de zaak en luister naar het advies van professionals.

3. Vind leerlingen om mee te spelen. Vind mensen die meer willen leren over beleggen en geld om mee te spelen. Het is heel anders om te spelen met mensen met hetzelfde geld en dezelfde financiële belangen, dan met familie en vrienden die met jou spelen omdat niemand anders dat zou doen. Sommige actie is beter dan geen, maar nog beter is dat iemand gemotiveerd is om de actie te ondernemen om zijn/haar eigen persoonlijke redenen.

4. Weet dat er altijd een nieuwe deal komt. Als je op dit moment geen interesse hebt in een deal, weet dan dat de volgende deal van het decennium voor de deur staat (of de volgende kaart in het kaartspel).

5. Onderzoek uw opties. Laat een tekort aan contant geld u niet uit de weg gaan van geweldige deals. Er zijn andere mensen in het spel die mogelijk geïnteresseerd zijn in de deals waar alleen jij toegang toe hebt.

6. Leer delen. Deel deals – deel de kosten en het rendement als u het risico van het lenen van geld te groot vindt.

7. Begrijp de kracht van hefboomwerking. Als die deal van $ 1 voorbij komt en je hebt geen geld, leen dan als het moet, maar neem het. Dit is slechts één voorbeeld van hoe u het geld van de bank kunt gebruiken voor buitengewone rendementen.

8. Zorg voor een back-up in een rekenmachine. Ja, u kent uw sommen misschien redelijk goed, maar het kan geen kwaad om een ​​rekenmachine bij de hand te hebben om in te schatten hoe lang het duurt voordat u uit de ratrace komt.

9. Begrijp de mogelijkheden van grijze gebieden in regels. Ja, regels en wetten dekken niet alles, dus er kunnen mazen in de wet zijn. Maar in plaats van mazen in de wet te gebruiken, stelt u een contract op waarmee ten minste twee partijen kunnen instemmen, wat een win-winsituatie voor beide is. Zie het ontbreken van regels niet als een belemmering, maar als een kans.

Voor de gevorderde speler:

10. Speel het echt. Verander de baankaarten in de daadwerkelijke banen die sommige van uw Cashflow-kringleden hebben en kijk hoe verschillende mensen uit uw financiële situatie zouden komen. Voorbeeld: Functietitel – kassamedewerker winkel, salaris $ 1.500, belastingen $ 300, maandelijkse cashflow $ 150, enz.

11. Speel het echt II. Wijzig de Big Deal-, Small Deal-, Doodad- en Market-kaarten om situaties weer te geven waarin u persoonlijk bent geweest of waarin u mogelijk terechtkomt. Voorbeeld: Market Card – Verlies alle activa als gevolg van rechtszaken; Doodad – Koop een nieuwe computer voor $ 1.000 maandelijkse kosten stijgen met $ 150; Kleine deal – Koop aandelen in een small-capbedrijf (marktkaart kan uw geld verviervoudigen of uw hele investering verliezen); enzovoort.

12. Leer en leer. Er is altijd een gebied waar je beter in bent dan andere – waarom leer je ze niet hoe ze er beter in kunnen worden. Geven en dan ontvangen. Laat anderen u lesgeven op gebieden waar zij vaardiger zijn dan u.