12 sleutels tot het gebruik van liedjes om kinderen Engels als vreemde taal te leren

Kinderen Engels leren met liedjes

In antwoord op een vraag van een lezer over het gebruik van liedjes om Italiaanse kinderen Engels te leren, gaf ik de volgende twaalf sneltoetsen. Ze zijn echter even effectief voor kinderen uit elk land, of ook van bijna elke leeftijd.

Daar zijn ze:

1. Je kunt de meeste liedjes gebruiken voor het lesgeven in de Engelse taal, maar leerlingen geven meestal de voorkeur aan liedjes die momenteel populair zijn. Zowel jij als je leerlingen kunnen samenwerken bij het selecteren van nummers.

2. Je moet ook nummers selecteren met gemakkelijk te begrijpen teksten, absoluut GEEN godslastering, gewelddadige, illegale of immorele thema’s zoals seks, drugsgebruik, prostitutie, bendegeweld, vermoord je moeder, zelfmoord, enz. (Het is gemakkelijker om trap in deze val dan je denkt. Veel populaire songteksten zijn afschuwelijk)

3. Ter motivering nemen kinderen een tiental kinderliedjes mee op cassette of cd met de tekst. Smeek, leen of steel een selectie populaire kinderliedjes en je bent helemaal klaar. (Ok√©, steel ze niet, vraag – beleefd, ongeveer een miljoen keer totdat ze “ja” zeggen)

4. De meest populaire songteksten zijn online beschikbaar. Je moet heel, heel voorzichtig zijn met downloads van sites zoals deze, omdat ze vaak VOL met virussen, Trojaanse paarden, wormen en lord weet alleen wat nog meer.

5. Walt Disney heeft een vrachtwagen vol geweldige kinderliedjes. Gebruik films en shorts direct of alleen een opname met displaybeelden voor visuele ondersteuning.

6. Naast de bovenstaande toetsen zijn er de standaard kinderfavorieten die elk kind of leraar van het primaire lied je kan vertellen. Je kunt zelfs liedjes uit je kindertijd gebruiken, als je ooit een kind was, tenminste.

7. Gebruik interactieve games en Total Physical Response (TPR) samen met de liedjes. Choreografeer eenvoudige bewegingen en acties op de maat en het ritme van het lied.

8. Houd een vrij snelle klas aan de gang, aangezien kinderen zich snel vervelen en rusteloos worden met hun korte, korte, korte aandachtsspanne. Verander activiteiten om de 15 minuten of zo – zelfs MINDER met kleine “Chiquiticos”.

9. Probeer ook enkele eenvoudige “dans”-moves in de nummers op te nemen voor wat extra voordeel. Hebben de “kiddies” ad lib, lip sync, pantomime, swing, sway kick, hop, slide, glide, wervel, spin, dip, step, jump en wave – begrijp je wat ik bedoel?

10. Gebruik afbeeldingen als hulpmiddel bij het aanleren van sleutelwoorden in de songteksten. Uitsparingen, posters, tekeningen, alles wat positieve visuele ondersteuning en versterking biedt voor lexicale elementen, grammaticale elementen, verbonden spraak, uitspraak of gebruik in context is een eerlijk spel in EFL-lessen voor kinderen (en eigenlijk ook voor volwassenen)

11. Oefen vooraf zelf een aantal liedjes en activiteiten voor de spiegel. (Zie hoe dom je eruitziet! Dat is niet erg, dus maak je geen zorgen. We kunnen je niet zien)

12. Oh ja, en zorg ervoor dat je zelf ook veel PLEZIER hebt! Wie zei dat leraren Engels en vreemde talen ook geen plezier kunnen hebben? (Ik zeker niet. Ondanks mijn wetenschappelijke uiterlijk ben ik soms gek in EFL-lessen!)

Dus “Maak je geen zorgen, wees gelukkig”.

Ik hoop dat dit je helpt bij het gebruik van liedjes om kinderen Engels te leren. Zorg ervoor dat je de andere artikelberichten van mij bekijkt, zoals “9 redenen waarom je liedjes zou moeten gebruiken om Engels als vreemde taal te leren” op mijn blog voor het onderwijzen van Engels met liedjes.