11 manieren om de beste deals te krijgen met behulp van een autoleningcalculator

1. Gebruik er geen!

In ieder geval totdat je je huiswerk hebt gedaan. Veel mensen gaan rechtstreeks naar een autoleningcalculator omdat deze direct antwoord geeft op hoeveel een autolening u zou kunnen kosten.

Het probleem is dat dit cijfer behoorlijk misleidend kan zijn, omdat er een aantal factoren zijn die u eerst moet controleren voordat u een rekenmachine gebruikt om u te laten weten hoeveel u moet betalen.

Deze worden hieronder uiteengezet en hoewel ze waarschijnlijk wat onderzoek vergen, zullen ze u hoogstwaarschijnlijk een aanzienlijk bedrag besparen.

2. Voertuigprijs:

De meeste nieuwe auto’s worden geleverd met een zogenaamde MSRP, wat staat voor een door de fabrikant aanbevolen verkoopprijs, algemeen bekend als een stickerprijs. Dit is de door de fabrikant vastgestelde adviesprijs voor het voertuig, ook wel catalogusprijs genoemd.

Deze prijs is altijd bespreekbaar, soms voor behoorlijk forse bedragen. Dit betekent dat u in termen van werkelijke prijs aanzienlijk minder kunt betalen dan u anders zou denken. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er ook andere factoren zijn die van invloed zijn op de kosten van het voertuig, waarmee rekening moet worden gehouden.

De adviesprijs kan ook aanzienlijk worden onderhandeld als u overweegt een voertuig te leasen, wat veel mensen niet waarderen of beseffen.

3. Aanbetaling

De aanbetaling is in feite de aanbetaling die u op het voertuig zult doen. Dit vermindert uiteraard het bedrag dat u moet lenen, en de daaropvolgende aflossingskosten.

Mensen denken normaal gesproken dat de grootte van een aanbetaling wordt bepaald door uw kredietscore, in feite kunt u zelf de grootte van de aanbetaling bepalen. Als u aanzienlijke besparingen heeft, kan dit een manier zijn om de kosten te verlagen. Evenzo, als u kunt profiteren van een nultarief of een lage rente, kan het logischer zijn om een ​​kleinere aanbetaling te hebben en te profiteren van besparingen door middel van een lage rente.

4. Waarde inruilen

Zoveel mensen hebben een bestaande auto die ze willen verkopen of inruilen tegen een nieuwere. Als u een voertuig tegen een ander voertuig inruilt bij een autodealer, krijgt u waarschijnlijk aanzienlijk minder contant geld dan wanneer u het particulier zou verkopen. Het inruilen van een auto tegen een nieuw model gebeurt vooral omdat het makkelijker is. Houd er rekening mee dat het ook de lijn kan vervagen over wat voor soort korting u op het nieuwe model krijgt.

5. Omzetbelasting

Of u nu een lease-auto koopt, het is waarschijnlijk dat er een soort omzetbelasting van toepassing is. Het is de moeite waard om de kosten hiervan te achterhalen wanneer u beslist welk type voertuig u wilt kopen.

Sommige voertuigen kunnen een lagere belasting hebben als u kiest voor een hybride versie, of een elektrische auto, of een auto met bepaalde soorten lage emissies.

6. Rentevoet

De meeste mensen weten wat de rentetarieven zijn en hoe ze werken met betrekking tot autoleningen. Wat mensen zich misschien niet realiseren, is dat ze over een rentetarief kunnen onderhandelen, net zoals ze kunnen onderhandelen over de prijs van het voertuig. Wanneer een financieringsmaatschappij of kredietmakelaar een financieringsaanbod doet, is dit in veel opzichten hun openingsbod.

Ze zullen uw bedrijf willen, vooral als u een goede kredietwaardigheid heeft. Dit betekent dat ze in veel opzichten waarschijnlijk flexibeler kunnen zijn of kunnen onderhandelen dan hun oorspronkelijke aanbod doet vermoeden.

In ieder geval is het de moeite waard om te proberen een lagere rente te bedingen, hetzij door directe onderhandelingen, hetzij door een hogere aanbetaling aan te bieden of door een langere looptijd voor de lening te laten gelden.

7. Leningtermijn

De uitleentermijn is simpelweg het aantal maanden dat de lening is voltooid om over te werken.

Veel mensen gaan voor een langere leenperiode omdat het hun maandelijkse aflossingskosten verlaagt.

Andere mensen gaan voor een kortere leentermijn, want hoewel het hogere maandelijkse aflossingskosten heeft, zijn er lagere totale kosten in termen van rentelasten.

Per saldo hangt het er echt van af wat voor de persoon belangrijker is, lagere maandelijkse aflossingskosten of een goedkopere totale lening.

8. Dealeraanbiedingen

Vrijwel alle dealers van alle fabrikanten zullen aanbiedingen doen op hun voertuigen. Het is een standaard verkooppraktijk en kan aanzienlijke voordelen hebben voor klanten, maar kan soms ook behoorlijk verwarrend zijn.

Dealeraanbiedingen kunnen op nationale basis, op lokale basis of beide worden gedaan. Aanbiedingen kunnen betrekking hebben op bepaalde voertuigen, lage of nulrentetarieven, vooraf goedgekeurde klanten, categorieën klanten zoals militairen en studenten en kunnen ook op bepaalde tijden van het jaar van toepassing zijn.

Het uitkiezen van deze aanbiedingen kan lastig zijn, vooral als ze zijn gebaseerd op de adviesprijs van het voertuig. Het is echter de moeite waard om de bedoeling erachter te begrijpen en die in uw voordeel te gebruiken bij het onderhandelen over de prijs en voorwaarden van de lening.

9. Online kopen

De meeste autodealers hebben een verkoopafdeling via internet. Dit kan een specifieke afdeling zijn of geïntegreerd zijn als onderdeel van hun algehele verkoopteam. Ze verwachten in ieder geval dat een groot aantal klanten een groot deel van de onderhandelingen zowel online als telefonisch effectief zal doen voordat ze daadwerkelijk de showroom bezoeken.

Dat is een heel simpele reden hiervoor.

Het is tegenwoordig mogelijk voor de meeste klanten om een ​​redelijk idee te krijgen van wat ze voor een voertuig moeten betalen door middel van onderzoek naar gebieden zoals prijs, inruilwaarde, kredietscores enz.

Wat dit in werkelijkheid betekent, is dat een klant een zeer sterke onderhandelingspositie heeft op de manier waarop ze nooit pre-internet hadden. Door online en aan de telefoon te kunnen onderhandelen, staat de klant veel sterker, omdat hij ofwel de telefoon kan helpen ofwel kan doorklikken naar een andere website.

Een autofabrikant en -dealer zullen de kracht hiervan erkennen en zouden open moeten staan ​​voor een stuk flexibeler op alle gebieden van prijs en voorwaarden en anders zouden ze anders zijn.

10. Kredietscore

De meeste mensen zijn zich waarschijnlijk bewust van wat een credit score is.

Ze realiseren zich misschien niet dat ze minstens één keer per jaar recht moeten hebben op een gratis exemplaar van hun kredietrapport, dat een overzicht geeft van hoe hun kredietscore tot stand komt. Ze kunnen ook allemaal een kopie krijgen van wat hun credit score eigenlijk is, hoewel hier normaal gesproken kosten aan verbonden zijn.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe uw kredietscore is samengesteld door middel van welke informatie in uw kredietrapport staat, voordat u een lening- of financieringsmaatschappij benadert.

Iedereen die u een lening aanbiedt, baseert deze op een kredietscore die wordt bepaald door de informatie in uw kredietrapport.

Als die informatie onjuist of verouderd is, zal dit een nadelig effect hebben op elk leningaanbod dat aan u wordt gedaan.

Om die reden is het cruciaal om de informatie te controleren en ervoor te zorgen dat deze juist is. Als dit niet het geval is, heeft het kredietbureau de plicht om het te corrigeren, en ze zijn hier normaal gesproken redelijk goed in.

11. Gebruik nu de rekenmachine

Het gebruik van een autoleningcalculator kan u een realistisch beeld geven van wat u zou moeten betalen voor een autolening. Het kan dit alleen echt doen als u informatie invoert die waarschijnlijk realistisch is.

Deze informatie heeft betrekking op de prijs van het voertuig, de hoogte van een aanbetaling, de inruilwaarde van de auto, eventuele verkoopbelasting die van toepassing kan zijn, zowel lokaal als nationaal, elke korting of aanbieding van een dealerbedrijf en de duur of looptijd van de autolening.