10 tips voor persoonlijke leningnemers

Ben je klaar om een ​​persoonlijke lening af te sluiten? Overweegt u een persoonlijke lening om uit de financiële problemen te komen? Dan heb je wat snelle tips nodig om je te helpen bij het kiezen van de juiste geldverstrekker, het juiste geleende bedrag en het juiste plan voor het terugbetalen van de lening.

1. Als u geen geldschieter in uw lokale gemeenschap heeft, kunt u online geldschieters vinden. Zorg ervoor dat u de geldschieter grondig onderzoekt, zodat u iemand gebruikt die betrouwbaar en respectabel is.

2. Wat zijn uw redenen om deze lening aan te gaan? Je moet precies weten wat je met dit geld gaat dekken, en die uitgave moet het totale terug te betalen bedrag waard zijn (met de rente). Als het niet de moeite waard is om de rente te betalen, stop dan met de lening.

3. Weersta de verleiding om het maximale bedrag dat via een kredietverstrekker wordt aangeboden af ​​te sluiten. Veel persoonlijke leningmaatschappijen zullen een maximum hebben dat ze in het algemeen of aan mensen met uw inkomen kunnen verstrekken. Let niet op deze cijfers. Verantwoord lenen vereist dat u voldoende opneemt om uw gerechtvaardigde kosten te dekken en niet meer. Dit maakt het veel gemakkelijker om de lening in de toekomst terug te betalen.

4. Lees alle kleine lettertjes voordat u uw persoonlijke lening afsluit. Zelfs als u uw persoonlijke lening online afsluit, moet er voldoende informatie zijn over het bedrijf en de voorwaarden van uw overeenkomst. Sla dit niet over! U heeft misschien haast om het geld te krijgen, maar u kunt de slechtste geldschieters uitsluiten door de kleine lettertjes te lezen.

5. Aangezien het enige tijd kost om een ​​echt goede geldschieter te vinden, blijf er dan bij als je ze vindt. Als je weet hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat, kun je sneller aan je leningen komen. U weet al hoe ze werken en ze raken vertrouwd met u nadat een paar leningen met succes zijn verwerkt.

6. Sluit nooit persoonlijke leningen af ​​op basis van “misschien” situaties. Als u bijvoorbeeld over een paar weken wat geld krijgt, is dat geen solide plan om een ​​persoonlijke lening af te sluiten. Als het geld niet zeker binnenkomt, vertrouw het dan niet.

7. Zorg altijd voor een back-up plan voor het terugbetalen van je persoonlijke lening. Als er iets onverwachts zou gebeuren met uw verwachte terugbetalingsplan, wat gaat u dan doen? Hopelijk gaat alles zoals gepland, maar het kan nooit kwaad om een ​​alternatieve manier van terugbetaling te hebben.

8. Sluit niet meerdere leningen tegelijk af. Dit lijkt misschien een goed idee als je de eerste lening die je afsluit niet kunt terugbetalen, maar het leidt alleen maar tot problemen in de toekomst.

9. Wees heel duidelijk over wat een persoonlijke lening is en hoe deze bedoeld is. Dit is niet voor iedereen de juiste vorm van persoonlijke lening.

10. Ga niet met angst het persoonlijke leenproces in. Weet dat je de macht hebt om dit op een verantwoorde manier te doen en er uiteindelijk voordeel uit te halen.