10 slimme haalbare manieren om IVF-kosten te financieren zonder onvruchtbaarheidsverzekering of failliet te gaan

Hoewel verschillende verzekeringsmaatschappijen een soort van onvruchtbaarheidsverzekering aanbieden, dekken velen IVF niet omdat de kosten van in-vitrofertilisatie zo duur zijn en de slagingspercentages van IVF niet erg hoog zijn. Daarom moeten veel paren alternatieve financieringsmethoden bedenken om hun onvruchtbaarheidsbehandeling te financieren. Hier zijn 10 slimme haalbare manieren om IVF-kosten te financieren zonder failliet te gaan in het proces.

Hypotheek herfinancieren of tweede hypotheek

Beide zijn een optie als u eigenaar bent van uw huis. U kunt na onderzoek met uw fertiliteitsartsen beslissen over een te herfinancieren of lenen bedrag wat in uw geval de volledige in-vitrofertilisatieprijs zal zijn. Je zou het volledige bedrag krijgen bij het sluiten.

Krijg een Home Equity-kredietlijn

Als u uw huis bezit en er wat overwaarde in heeft gebouwd, is dit een andere optie. Een HELOC verschilt van het bovenstaande doordat je een maximumbedrag hebt gekozen dat je kunnen gebruik voor een kredietlijn en de geldschieter zal u tot dat bedrag voorschieten wanneer u maar wilt. U kunt een beroep doen op de HELOC om uw vruchtbaarheidskosten op bepaalde manieren te financieren, zoals het schrijven van een cheque of het gebruik van een creditcard op de rekening.

Lenen tegen uw 401K

Bij sommige 401K-bedrijven kunt u geld lenen van uw 401K. Overleg met je werkgever of dit een optie is. Wanneer u leent tegen uw 401K, hoeft u geen belasting te betalen over de lening.

Financiering van de onvruchtbaarheidskliniek

Veel onvruchtbaarheidsklinieken hebben financiering beschikbaar, meestal met een vast rentepercentage waarbij u maandelijkse betalingen doet. Klinieken laten u gewoonlijk uw betalingen plannen, afhankelijk van de procedures die u gebruikt.

Leningen van derden

Leningen van externe kredietverstrekkers zijn ook een optie. Er zijn zelfs financiële centra die specifiek IVF-financieringsprogramma’s aanbieden. U kunt online onderzoek doen of uw fertiliteitsarts vragen of zij u naar een dergelijk centrum kunnen verwijzen.

Vind een creditcard met een lage rente

Als u een goed krediet heeft en een kaart kunt krijgen met een hoge doorlopende kredietlimiet en een lage rente, kunt u deze optie gebruiken.

Zoek een vruchtbaarheidskliniek met een programma voor gedeeld risico

Met een programma voor gedeeld risico betaalt u vooraf voor een bepaald aantal IVF-cycli. Als u aan het einde van de cycli geen zwangerschap bereikt, krijgt u een gedeeltelijke of volledige terugbetaling, afhankelijk van uw overeenkomst met het fertiliteitscentrum.

Lenen van familie of vrienden

Als u familie of vrienden heeft die u een lening willen geven om IVF te betalen, bepaal dan een rentepercentage en maak een schriftelijke overeenkomst met een vast afbetalingsplan. Lenen van familie of vrienden zou betekenen dat u een veel lagere rente zou hebben dan wanneer u andere financieringsmethoden zou gebruiken, of zelfs helemaal geen rente, wat betekent dat u minder uitgeeft aan uw IVF-behandeling.

Gebruik uw belastingaangiftegeld

U kunt beginnen met de voorbereiding op een IVF-behandeling door meer geld te laten inhouden van uw belastingen. Wanneer u vervolgens uw belastingen indient, krijgt u een grotere terugbetaling van uw belastingaangifte en kunt u deze gebruiken om een ​​deel van uw onvruchtbaarheidsbehandelingen te betalen.

Krijg een tweede baan

Als je een verkoopbare vaardigheid of talent hebt die je in een bijbaan zou kunnen veranderen, kun je je normale inkomen aanvullen en een nest beginnen met het extra inkomen dat je kunt gebruiken voor IVF-kosten. Er zijn tal van gratis bronnen online over het starten van een bijzaak met relatief weinig kosten. Of u kunt iets eenvoudigs doen als advertenties plaatsen die uw vaardigheden op Craigslist adverteren. Wees een beetje creatief en doe een beetje brainstormen. Je zult misschien verrast zijn met wat je bedenkt. Waar een wil is is een weg!

Een ding om in gedachten te houden bij financieringsopties is dat je de gemaakte schuld moet kunnen beheren met de extra kosten van het krijgen van een kind. Als dit een probleem is met een van de bovenstaande opties, dan is die specifieke optie niet geschikt voor u. U wilt niet in financiële problemen komen of uw kredietwaardigheid verpesten.

Ik hoop dat deze opties, afzonderlijk of in combinatie met een andere optie, u een idee hebben gegeven van manieren waarop u uw IVF-kosten kunt betalen.