10 geldbesparende tips voor nieuwe ouders

Gefeliciteerd! Jij en je partner hebben onderweg een bundel van vreugde. Mijn man en ik waren extatisch toen we hoorden dat we zwanger waren van onze eerste zoon, maar toen sloeg de realiteit toe. Een extra persoon in huis betekende in elk opzicht meer uitgaven en een complete verandering in onze normale routine. Er worden vaak offers gebracht als we ouders worden, maar dat betekent niet dat onze bankrekeningen daardoor volledig moeten worden leeggezogen. Er zijn tal van manieren om geld te besparen terwijl u een nieuw lid in het gezin verwelkomt.

1. Koop geen zwangerschapskleding

Ik zal deze nader toelichten. Natuurlijk moet je als zwangere vrouw je garderobe uitbreiden om het leven in je buik te kunnen opvangen. Ik heb tijdens mijn zwangerschap wel een paar nieuwe items gekocht, maar geen kleding die als zwangerschapskleding op de markt werd gebracht. Ze kosten een aardige cent, en aangezien zwangerschap stadia heeft, zou je uiteindelijk een zwangerschapsshirt voor 1 of 2 maanden alleen kunnen dragen. Wat ik deed was kleding kopen bij mijn favoriete winkels (of kringloopwinkels), maar dan in grotere maten. Streef naar verkooprekken om extra geld te besparen. Op die manier kunt u nog steeds artikelen krijgen tegen concurrerende prijzen, terwijl u opgaat in de algemene bevolking. Zodra de baby eruit is en het gewicht is gedaald, kun je ze bewaren voor de volgende baby, ze doneren of aanpassingen maken en ze blijven dragen in je postpartumfase.

2. Geef een babyshower

Het lijdt geen twijfel dat babyshowers de beste manier zijn om gratis babyproducten te verzamelen. Als u besluit een register aan te maken, zorg er dan voor dat u items selecteert die u nodig hebt, in plaats van wat u misschien leuk vindt. Wees niet bang om groot te kiezen. Een vriend van mij verraste ons met een nieuwe wieg, die ons uiteindelijk bijna $ 200 bespaarde. Ik raad ook aan om cadeaubonnen te vragen aan grote warenhuizen, zodat je de flexibiliteit hebt om een ​​breed scala aan artikelen voor baby’s te kopen. Cadeaubonnen zijn ook handig omdat ze kunnen worden bewaard om later te gebruiken.

3. Geef een luierfeestje

Niet alle mannen vinden het leuk om babyborrels bij te wonen. Om die reden geven sommigen er misschien de voorkeur aan om luierfeestjes te geven. Het is een manier voor de jongens om samen te komen, eten en/of drinken te delen en gewoon rond te hangen. De creativiteit bij het geven van geschenken wordt weggenomen door het simpele feit dat mannen wordt gevraagd om alleen luiers mee te nemen als cadeau. Wat we deden was jongens vragen luiers van elke maat mee te nemen, en geloof het of niet, we hoefden de eerste vijf maanden van het leven van onze zoon geen luiers te kopen! Ook waren de restjes perfect voor als de volgende baby kwam. Als je niet van plan bent om meer kinderen te krijgen, kun je ze opnieuw cadeau doen aan een ander aanstaand gezin, ze doneren of ze lokaal verkopen.

4. Ontvang coupons van het ziekenhuis

Veel ziekenhuizen ontvangen een aantal gratis monsters en kortingsbonnen voor producten om nieuwe moeders te helpen genezen. Ik ontving gratis zoogkompressen, baby-gerelateerde brochures, tepelcrèmemonsters, maandverband en aspirine. Al deze gratis monsters tellen op, dus accepteer wat u van het ziekenhuis kunt krijgen.

5. Borstvoeding geven / melk afkolven als je kunt

Moedermelk is niet alleen de gezondste optie voor een opgroeiende baby, maar het is ook de meest kostenefficiënte. Een moeder kan haar gezin minimaal $ 1.300 besparen door ervoor te kiezen borstvoeding te geven. Helaas is het niet altijd een optie. Kwesties zoals weer aan het werk gaan, problemen met het aanleggen, gezondheidsproblemen en meer kunnen een moeder ervan weerhouden borstvoeding te geven. In dit geval zou u door te investeren in een borstkolf toch flink wat geld besparen. Je kunt ze lenen, huren of zelfs tweedehands kopen.

6. Ongewenste geschenken retourneren/verkopen

Als het je is gelukt om items te ontvangen die je niet van plan bent te gebruiken, stuur ze dan zo snel mogelijk terug of verkoop ze. Te lang wachten kan het moeilijker maken om ze te verkopen. Je kunt die items ook opnieuw cadeau doen aan iemand anders die in de nabije toekomst misschien een baby krijgt.

7. Raad uw aankopen op de tweede plaats

Vraag jezelf af voordat je artikelen voor baby’s koopt of je ze echt MOET kopen. We overwogen een commode te kopen en realiseerden ons toen dat het gebruik van ons bed of een deken op de vloerbedekking net zo goed zou werken. We houden een mand met doekjes en luiers bij de hand, zodat we dat overal in huis kunnen doen als we ons snel thuis moeten verschonen.

8. Bestel gratis monsters online

Er zijn een aantal gerenommeerde bedrijven die gratis monsters aan moeders geven. U kunt formulevoorbeelden, vouchers, speciale aanbiedingen en meer krijgen.

9. DIY-babyartikelen

Bespaar geld door zelf een aantal babyspullen te maken. Zoek online naar zelfgemaakte draagdoeken, slofjes, luiertassen, slabbetjes en meer. Het is een geweldige manier om geld te besparen en een productief gebruik van tijd.

10. Zelfgemaakte babyvoeding

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel geld je bespaart door je eigen babyvoeding te maken. In de winkel gekocht voedsel uit pot bevat een beperkte hoeveelheid voedingsstoffen, en ze zijn duur, met beperkingen op kwantiteit en kwaliteit. Zelfgemaakte babyvoeding betekent dat JIJ bepaalt wat er in het systeem van je baby gaat, evenals de smaak, hoeveelheid en meer. Ook betekent het opvoeden van een gezonde baby dat u in de toekomst op gezondheidskosten kunt besparen.