10 dingen die u moet weten voordat u een VA-lening aanvraagt

Leningen van de Veterans Administration (VA) zijn enkele van de meest voorkomende soorten leningen die in de huidige financieringsmarkt worden gebruikt. Ze bieden veel voordelen aan in aanmerking komende kredietnemers en worden voornamelijk gebruikt om een ​​huis te kopen, te herfinancieren en zelfs te verbeteren.

Hier zijn 10 belangrijke dingen die u moet weten voordat u een VA-lening aanvraagt:

1) Het is een gegarandeerde lening. Een lening van de Veterans Administration is een gegarandeerde lening van het Amerikaanse Department of Veterans Affairs, wat betekent dat de geldschieter die de lener financiering verstrekt, wordt beschermd tegen verlies als de koper de lening niet terugbetaalt.

2) Niet iedereen kan in aanmerking komen voor een VA-lening. Men moet een veteraan of actief dienstpersoneel zijn om in aanmerking te komen voor VA-financiering. Veteranen kunnen VA-financiering aanvragen bij elke hypotheekverstrekker die deelneemt aan het VA-woningleningprogramma, en een geldig certificaat van geschiktheid (COE) moet samen met krediet- en inkomensvereisten worden overlegd om in aanmerking te komen voor de lening.

3) Het biedt lager dan gebruikelijke tarieven aan in aanmerking komende veteranen. Bij een VA-lening ontvangt de lener meestal een lagere rente dan normaal beschikbaar is bij andere soorten leningen. Ook kan een VA-lening worden gebruikt om lagere tarieven te verkrijgen voor herfinancieringen tot 100% lening naar waarde.

4) Het biedt flexibelere kredietrichtlijnen. De minimale kredietscore die wordt geaccepteerd voor een VA-lening is ongeveer 620, maar afhankelijk van unieke omstandigheden kunnen sommige kredietverstrekkers een kredietscore van slechts 550 accepteren. Ook, hoewel andere soorten leningen vergelijkbare richtlijnen voor kredietscores bieden, is een kredietscore van 620 voor een conventionele of FHA-lening heeft meer verplichtingen jegens de lener en vereist een grotere aanbetaling.

5) Er is geen particuliere hypotheekverzekering (PMI) vereist voor VA-leningen en het programma kan ook worden gebruikt om hypotheekverzekering (MI) op andere leningen te elimineren. Men kan bijvoorbeeld een bestaande lening herfinancieren door hun leningprogramma te wijzigen in een VA-lening, waardoor de PMI wordt geëlimineerd en de maandelijkse hypotheekbetaling wordt verlaagd. Hoewel hypotheekverzekering niet vereist is voor VA-leningen, brengt de VA financieringskosten in rekening om een ​​geldschieter een garantie te geven tegen het in gebreke blijven van een lener op een hypotheek; in tegenstelling tot PMI, dat gedurende de looptijd van de lening aanwezig is op andere soorten leningen, zoals FHA en USDA, kan de financieringsvergoeding (FF) echter vooraf contant worden betaald door de koper of verkoper, of kan deze worden gefinancierd in de leenbedrag. Er zijn ook kredietopties die door de geldschieter worden betaald voor VA-financiering, indien gevraagd tot 3,3%, en sommige veteranen kunnen zelfs worden vrijgesteld van het betalen van financieringskosten voor hun lening (aanvullende documentatie vereist).

6) Leningen van de Veteranenadministratie vereisen vaak geen aanbetaling. Gewoonlijk vereist een VA-lening geen aanbetaling, maar als het geleende bedrag de VA-limiet overschrijdt voor de provincie waar het onroerend goed zich bevindt, moet de lener een aanbetaling doen. De aanbetaling is afhankelijk van het resterende VA-recht van de lener en de aankoopprijs of getaxeerde waarde van het huis en vormt een percentage van het verschil tussen beide.

7) Men kan tegelijkertijd in aanmerking komen voor meer dan één lening van de Veterans Administration. Er is geen limiet aan het aantal VA-leningen dat men tegelijk kan hebben, zolang er nog een VA-recht over is. Voor leningen van meer dan $ 144.000 is het recht op het recht gewoonlijk 25% van de VA-financieringslimiet voor de provincie waar het betreffende onroerend goed zich bevindt.

8) Er is geen boete voor vooruitbetaling op leningen van de Veterans Administration. Elke VA-lening kan op elk moment volledig worden betaald, wat een groot voordeel is, omdat het kan helpen enorme bedragen aan rente te besparen.

9) De kruidenperiode voor faillissementen, gedwongen verkopen of korte verkopen is korter voor leningen van de Veterans Administration in vergelijking met andere soorten leningen, zoals conventionele of FHA. In de meeste gevallen kan men in aanmerking komen voor een VA-lening na 2 jaar faillissement of executie van hun huis in tegenstelling tot een periode van 4 jaar voor faillissement en 7 jaar voor executie op een conventionele lening.

10) Het kan alleen worden gebruikt om een ​​hoofdverblijfplaats te kopen. De VA-uitkering kan niet worden gebruikt voor de aankoop van een tweede woning of een vastgoedbelegging; het kan echter worden gebruikt om een ​​VA-lening te herfinancieren die voorheen als hoofdverblijfplaats werd gebruikt om de rentevoet (VA IRRL) te verlagen.